20 Mayıs 2016 Cuma

Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi  yağı  sağlık, cilt ve saç için kullanımı oldukça yaygındır. 

Hindistan Cevizi Yağı Nedir? 

Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir.


Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Elde Edilir

Hindistan Cevizi YağıYağca zengin olan beyaz etli bölümü kepçeyle çıkarılarak yeniden kurutulur. Olgunlaşmış Hindistan cevizleri toplandıktan sonra kabukları kesilir, güneşte veya fırınlarda kurutulur. Kurutma işleminden sonra içindeki etli kısımda nem miktarı % 7’nin altına düşer. Bu şekilde endospermin etli kısmının güneş altında kurutulmuş ve preslenerek yağ elde edilen şekline copra denir. Yaklaşık 1.000 Hindistan cevizinden220 kgcopra elde edilir.100 kilogramcopradan ise63 kgyağ çıkarılır. 





Hindistan Cevizi Yağı ile Zayıflama

Hindistan cevizi yağı da kilo kaybı için faydalıdır.  Saç , cilt ve yemek pişirmek için rafine edilmemiş, soğuk preslenmiş hindistancevizi yağı aşırı kilo almayı sağlayan kısa ve orta zincirli yağ asitleri içerir. Araştırma, kadınlarda abdominal obeziteyi azaltmaya yardımcı olduğunu düşündürmektedir. Diğer yemeklik yağlara kıyasla sindirimi kolaydır ve tiroid ve endokrin sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, pankreas üzerindeki stresi kaldırarak vücudun metabolik hızını arttırır, böylece daha fazla enerji yakar ve obez ve aşırı kilolu kişilerin kilo vermesine yardımcı olur.
Bu nedenle, her gün hindistan cevizi yağını birincil pişirme yağı olarak kullanan tropik kıyı bölgelerinde yaşayan insanlar, normalde yağ, obez veya aşırı kilolu değildir. Bu ağırlık kaybetmek için iyi bir yaklaşım  olarak  hindistancevizi yağı gibi ürünler de kilo verme çabalarınızı artırır. 

Kalp Sağlığı için Hindistan Cevizi Yağı 


Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit, yüksek kolesterol düzeyleri ve yüksek tansiyon gibi çeşitli kalp problemlerini aktif olarak önlemeye yardımcı olur. LDL kolesterol düzeylerinde bir artışa yol açmaz ve yaralanma ve arterlere zarar verme insidansını azaltır ve bu nedenle aterosklerozun önlenmesine yardımcı olur.

Bir çalışma , bu yağın alınmasının menopoz öncesi kadınlarda sağlıklı lipit profillerinin korunmasında yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Eğer gıda amaçlar için kullanıyorsanız, kolesterol seviyenizi düzenli olarak kontrol edin. Bunları artırırsanız, alımı durdurmak daha iyidir. Her durumda, hindistancevizi yağını tüketmeye başlamadan önce profesyonel bir hekime danışın. 

Saç Bakımı için Hindistan Cevizi Yağı 


Tropik kıyı bölgelerindeki kadınların uzun ve parlak saçlarının sebebini biliyor musunuz? Evet, hindistancevizi yağıdır.Dünyanın tropikal kıyı bölgelerindeki kadınlar bu yağı neredeyse her gün saçları için kullanırlar. Bu kalın yağ, saçlarınızın sağlıklı büyümesine yardımcı olur ve bu ipliklere parlaklık verir. Ayrıca,  eğer kontrol edilmezse saçınızda çeşitli sağlıksız niteliklere yol açabilecek olan protein kaybını azaltmada oldukça etkilidir.Düşük molekül ağırlığına bağlı olarak , saç miline nüfuz edebilir ve saç hasarını önleyebilir.Bu, bir saç bakım yağı olarak ve çeşitli saç kremi ve kepek giderici kremlerin üretiminde kullanılmasının sebebidir. Sağlıklı saçlar için en iyi çeşit organik hindistan cevizi yağıdır. Saçınıza topikal olarak uygulayın ya da hindistan cevizi yağı saç maskesi kullanın.

Cilt  Bakımı için Hindistan Cevizi Yağı 


Hindistan cevizi yağının cilt için harika olduğunu biliyor muydunuz ? Bitkisel yağların deri üzerindeki etkileri üzerine yapılan bir 2018 çalışmasına göre , hindistancevizi yağının antibakteriyel, anti-aging, antioksidan, yara iyileşmesi ve anti-inflamatuar özellikler açısından zengin olduğu bulunmuştur. Ayrıca aşağıdakileri içeren çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde de yardımcı olur:

  • Egzama ve p soriasis : Bakire hindistan cevizi yağının topikal uygulaması, bu koşulların şiddetini azaltır.
  • UV radyasyonu : Hindistan cevizi yağı cildi UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur.
  • Dermatit : Hindistan cevizi yağının, mineral yağa kıyasla atopik dermatit semptomlarının giderilmesinde etkili olduğunu düşündürmektedir. Bir başka çalışmada, bakire hindistan cevizi yağının atopik dermatiti tedavi etmenin etkili bir yolu olarak kullanılabildiğini bulunmuştur.
  • Cilt yarası : Virgin hindistancevizi yağı yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.
  • Kuru cilt  :  Saf soğuk preslenmiş, organik olmayan GDO'lu hindistancevizi yağı , kuru ciltler de dahil olmak üzere her tür cilt için etkili bir nemlendirici görevi gören mükemmel bir masaj yağıdır.
  • Antimikrobiyal aktivite : Monolaurin, doğada antibakteriyel, antiviral ve antifungal olduğu tespit edilen hindistan cevizi yağının aktif bir bileşenidir. Sivilce ve diğer cilt enfeksiyonlarına neden olan Staphylococcus aureus gibi bakterilerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. 
Mineral yağın aksine, bu yağın uygulanmasından cilt üzerinde herhangi bir olumsuz yan etkisi olma şansı yoktur. Bu nedenle, kuruluk ve cilt dökülmesini önlemek için binlerce yıldır güvenle kullanılmaktadır. Bu sebepten dolayı bu yağ, cilt bakımı için kullanılan sabun, losyon ve krem ​​gibi çeşitli vücut bakım ürünlerinin temel bileşenini oluşturur.

Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Hindistan Cevizi Yağı 


Son zamanlarda yapılan bir araştırma , hindistancevizi yağının kullanımının Alzheimer hastalarının bilişsel yeteneklerini geliştirdiğini göstermektedir. Hindistan cevizi yağında bulunan MCT'ler , hafızayı iyileştirmekle ilişkili büyük bir keton kaynağıdır. Ancak, hindistancevizi yağının aslında herhangi bir biçimde beynin işleyişini artırıp artırmadığını anlamak için daha fazla klinik ve bilimsel veriye ihtiyaç vardır. NIH, aynı şeyi bulmak için şu anda bir klinik deneme yürütmektedir.   


Hindistan Cevizi Yağı, Maya Enfeksiyonunu Önler 


Sistemik kandidiyazis olarak da bilinen Candida, midede Candida albicans adı verilen mayanın aşırı ve kontrolsüz büyümesinin neden olduğu trajik bir hastalıktır. Hindistan cevizi yağı üzerine yapılan bir araştırma , hem harici hem de dahili olarak candida'nın neden olduğu iltihaptan kurtulmayı sağladığını göstermektedir. Yüksek nem tutma kapasitesi cildin çatlamasını veya soyulmasını önler. Hindistan cevizi yağında bulunan kaprik asit, kaprilik asit, kaproik asit, miristik asit ve laurik asit, Candida albicans'ın yok edilmesine yardımcı olur. 

Enfekte bölgelere uygulandığında, hindistancevizi yağı enfekte vücut kısmını dış toz, hava, mantar, bakteri ve virüslerden koruyan kimyasal bir tabaka oluşturur. Çürükler üzerinde oldukça etkilidir, çünkü hasarlı dokuların iyileşme sürecini hızlandırır.

Hindistan Cevizi Yağı Bağışıklık Geliştirme


Hindistan cevizi yağı, antifungal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip antimikrobiyal lipitler, laurik asit, kaprik asit ve kaprilik asit içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirir. İnsan vücudu laurik asidi monolaurine dönüştürür; bu araştırma, herpes, grip, sitomegalovirüs ve hatta HIV gibi hastalıklara neden olan virüs ve bakterilerle başa çıkmak için etkili bir yol olarak desteklenmiştir. Hindistan cevizi yağı, Listeria monocytogenes  ve H elicobacter pylori gibi zararlı bakterilerle ve Giardia lamblia gibi zararlı protozoalarla  savaşmaya yardımcı olur .


Hindistan Cevizi Yağı IBS ve Sindirim Sorunlarını Önler


Sıvı hindistan cevizi yağı sindirim sistemini iyileştirmeye yardımcı olur ve bu nedenle irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi çeşitli mide problemlerini önler. İçinde bulunan doymuş yağlar antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve hazımsızlığa neden olabilen çeşitli bakteriler, mantarlar ve parazitlerle mücadelede yardımcı olur. Aynı zamanda vitaminler, mineraller ve amino asitler gibi diğer besin maddelerinin emilmesine yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı Diş Sağlığını Korur


Kalsiyum dişlerimizin önemli bir bileşenidir. Hindistan cevizi yağı vücut tarafından kalsiyum emilimini kolaylaştırdığından, güçlü dişler geliştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda diş çürümesini durdurur.Hindistan cevizi yağı kullanılarak  plak oluşumu ve plak kaynaklı diş eti iltihabı azaltılmasında faydalıdır.



Sağlık, cilt ve saç bakımında kullanılan bir diğer yağ olan Hint Yağı hakkında bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder