Sadece cildiniz ve dudaklarınız için değil, aynı zamanda yemek pişirmek için de kullanabileceğiniz çok amaçlı bir yağ arıyorsanız yazımız tam size göre.. Babassu yağı, sayısız amaçlarla kullanılabilen harika bir yağdır. Bu yağ hakkında daha fazla şey öğrenmek için okumaya devam edin.
Babasu Yağı Nedir?
Babassu yağı, aynı adı taşıyan bir Güney Amerika palmiye bitkisinden elde edilir ve bu besleyici ve yoğun yağ, tohumlardan soğuk presleme yöntemi ile çıkarılabilir . Bilimsel olarak Attalea speciosa olarak bilinen bu palmiye ağacından gelen yağ, yaklaşık% 70 oranında yağ asiti içeren benzersiz kimyasal bileşimi nedeniyle çok aranır. Babassu yağı genellikle bir yemek yağı olarak kullanılır ve hindistan cevizi yağına kimyasal bileşim açısından oldukça benzerdir . Aslında, babassu yağının bazı yönleri , daha hafif olması, daha hızlı emilimi ve daha az belirgin lezzeti gibi hindistan cevizi yağından daha da üstün kılar ve daha da çok yönlü hale getirir. Bu bitkisel yağ genellikle soluk sarı renktedir ve özellikle Güney Amerika'da olmak üzere birçok ülkede kullanılmaktadır. Bu yağın yararları esas olarak laurik, stearik, miristik, oleik ve palmitik asitler ve aynı zamanda vitamin E ve diğer çeşitli antioksidanlar dahil olmak üzere yağ içeriğine atfedilmektedir
Babassu Yağ Faydaları
- Laurik asit, babassu yağının ana bileşenidir ve bu yağdaki yağların yaklaşık% 50'sini oluşturur. Laurik asit aynı zamanda bir anti- enflamatuar ajan olarak bilinir ve iltihaplı olabilecek deri bölgelerine topikal olarak uygulandığında tahriş, yanıklar , böcek ısırıkları , sıyrıklar, şişme ve alerjik reaksiyonları yatıştırır.
- Bu yağda bulunan sağlıklı yağların dengesi , yağın bir kızartma yağı olarak kullanılmaması koşuluyla, içerdiği faydalı bileşiklerin çoğunu nötralize etmesi şartıyla, kalp-damar sistemi için potansiyel olarak güçlü olmasını sağlar. , Miristik lorik ve oleik asitlerin tümü küçük olabilir tansiyon ve kardiyovasküler hastalık riski yüksek kişiler için mükemmel bir haber olan genel kolesterol seviyelerini azaltır.
- Myristic asit ve laurik asidin antioksidan etkileri, onları güçlü beyin destekleyicileri haline getirir ve babassu yağını hindistancevizi yağı ile başka bir benzerlik gösterir. Düzenli olarak babassu yağı tüketiyorsanız, antioksidanlar sinirsel yollarda serbest radikalleri uzaklaştırabilir ve plak birikimini önleyebilir, hafızanızı keskin ve güçlü konsantrasyon gücünüzü koruyabilir .
- Babassu yağında bulunanlar gibi daha kısa zincirli yağ asitleri, daha sonra kullanmak üzere yağ olarak biriktirilmek yerine doğrudan enerjiye dönüştürülebilir. Bu süreç, beyinde temel olarak enerji olan ketonları serbest bırakır, ancak süreç aynı zamanda vücut için hızla kullanılabilir enerji yaratır.
- Babassu yağı, vitamin E ve fitosteroller gibi antioksidanlarla doldurulur. Bu antioksidanlar, iltihaplarla çok etkili bir şekilde savaşmaya yardımcı olur. Bu, yağın egzama gibi çeşitli cilt durumlarını tedavi etmesinde kullanılmasının sebebidir. Çalışmalar halen devam etmekle birlikte, Babassu yağının anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu ve cilt durumlarını iyileştirmek için kullanılabileceği güvenle söylenebilir.
- Sıcak havalarda babassu yağı kullanıldığında, cildi serinletebilir. Yağda bulunan miristik ve laurik asitler vücutta bir sıcaklıkta eriyebilir. Böylece yağ cilde uygulandığında, ısıyı çeker ve cildi serinletir. Ayrıca cilt üzerinde kirleticilerden ve diğer zararlı etkenlerden koruyan bir kaplama oluşturur. Yapılan kapsamlı araştırmalar, bu yağın minör yanıkları ve kesikleri iyileştirmek için de kullanılabileceğini kanıtlamıştır.
- Babassu yağı, doğal olarak anti-enflamatuar olan iyi miktarda Laurik asitten oluşur. Kızarıklık ve iltihaplanma azaltmak için böcek ısırıkları, sokmaları, bitki döküntüleri, egzama, sedef hastalığı veya rosaceadan etkilenen bölgelerin yanı sıra çatlamış, yanmış veya başka şekilde tahriş olmuş cilde küçük bir miktar Babassu uygulayın.
- Babassu yağı, cilt ve tırnak sağlığından sorumlu ana besinlerden biri olan E vitamini açısından zengindir. Ellerde ve ayaklarda düzenli olarak kullanıldığında, Babassu, kütiküllerinizi yumuşatmak ve tırnaklarınızı güçlendirmek için besleyici madde bakımından zengin bir nemin infüzyonu sağlayarak güzel çalışır.
- Anti-mikrobiyal yapısı nedeniyle, Babassu yağı ev yapımı deodorant yapımında mükemmel bir temel oluşturur.
- Babassu yağı uygulanarak cilt elastikiyeti artacaktır. Böylece, çatlak izleri sorununu tedavi etmek için kullanılabilir. Çatlak izleri olan hamile kadınlar da görülmekle beraber hızlı kilo alıp verenlerde ve sporcularda görülmektedir. Bu izler cildin kolajen sentezi arttırma ve elastin liflerinin güçlendirilmesi ile geçirilebilir.
- Babassu yağı günlük kullanım için harika bir saç kremidir. Eritmek için elinizdeki yağı biraz ısıtın ve saçlarınızla çalışın ve daha sonra eşit bir şekilde dağıtmak için saçlarınız tarayın. Yaklaşık bir saat sonra o kadar çok emmiş olacak ki, orada olduğunu bile unutacaksınız. Emmek için biraz zaman aldığından, saçınızı şekillendirmeye ihtiyaç duymadan önce beklemek zorunda kalmayacağınız zaman sabah duşunuzdan ziyade bu kremi gece kullanmak daha iyidir.
- Kaşıntı ve çok küçük beyaz pullar üreten kuru bir saç derisine sahipseniz, babassu yağını saç derisine masaj yapmak yardımcı olabilir. Yağ, iltihabı yatıştırır ve kaşıntıyı yatıştırır ve cildi nemlendirir. Yağın kolayca emildiği için saçınızın yağlı görünmesinden endişelenmenize gerek yok.
- Kepek, babassu yağını kullanarak yararlanabileceğiniz başka bir saç derisi durumudur. Yağın antimikrobiyal özellikleri, kepekten sorumlu olan mantar ve mayadan korumanıza yardımcı olur.
- Sivilce çeken birçok insanın antimikrobiyal özellikleri nedeniyle hindistan cevizi yağı kullandığını biliyoruz. Ancak hindistancevizi yağı gözenekleri tıkayabilir, karışık sonuçlar doğurur ve birçok insan bunu farketmektedir. Babassu yağı, gözenek tıkanıklığı etkisi olmadan aynı cilt iyileştirici yararları sağlar.
Babasu Yağının Kullanımı
Bu yağı doğrudan saç veya deri üzerine kullanabilirsiniz. Bu yağ özellikle egzama veya kaşıntılı, iltihaplı cilt gibi cilt tahrişlerini yatıştırmaya yarar. Ek olarak, nemlendirici ve derin koşullandırmaya yönelik ekstra bir takviye için en sevdiğiniz organik / doğal saç kremi ürünlerine de ekleyebilirsiniz . Saf babassu yağı ararken, organik çeşitler aradığınızdan emin olun; böylece yağınızın gereksiz katkı maddeleri içermediğinden emin olabilirsiniz. Babassu yağı, kuru, kırılgan ve hasar görmüş saçlar için nemlendirme ve derinlemesine bakım için mükemmeldir. Bu yağ doğal saçlar için çok iyi çalışır.
Daha az miktarda yağ (saçların yağlı görünmesini önlemek için) ayrıca bir saç kremi olarak da kullanılabilir. Ayrıca hindistan cevizi, avokado veya jojoba gibi bir taşıyıcı yağlar veya içine başka yağ veya karışık olan bu yağ birleştirebilirsiniz. Onları bir taşıyıcı yağ ile kullanmak için 2 ile 4 oz arasında 1 ile 2 ml babassu yağı ekleyin be kullanın.
Bitkisel yağlar arasında bulunan Emu Yağı hakkında bilgi almak için linke tıklamanız yeterlidir. Bitkisel yağların faydaları ve kullanımı hakkında daha fazla bilgi için blog sayfamızı da takip edebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder