23 Haziran 2016 Perşembe

Mısır Yağı

En çok tüketilen yağlardan biri olan mısır yağı ülkemizde de son derece fazla tüketilmektedir. Genelde mısır yağının faydaları konusundan tartışmalar sürmektedir fakat genel olarak faydalı olduğu yönünde bilgiler yer almaktadır. Bizlerde genel kabul gören faydaları hakkında ve mısır yağının nasıl elde edildiği hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Mısır Yağı Nedir ? 


Mısır Yağı
Mısır yağı, dünyanın en yaygın olarak yetiştirilen ve tüketilen ürünlerinden biri olan mısır bitkisinin tohumundan elde edilir. Bu büyük kullanılabilirlik nedeniyle, en ucuz bitkisel yağlardan biridir ve bu nedenle çok yaygındır. Mısır yağı, genişletilmiş bir ekspeller presleme, arıtma ve buhar damıtma işlemiyle elde edilebilir. Bu, çok yüksek bir duman noktasına sahip olan bir yağ yaratırken, onu pişirme için ideal kılarken, aynı zamanda yağdan yararlı bileşiklerin birçoğunu da saflaştırır, bu durumda, birkaç sağlık yararı vardır. 
Bu yağın rafine edilmemiş versiyonu bile yağ ve kalorilerde çok yüksek olduğu ve zeytin veya badem gibi diğer bitkisel yağlardan daha az sağlıklı olduğu söylenir. Mısır yağı kullanmaktan faydalanmak istiyorsanız, soğuk preslenmiş ve organik veya rafine edilmemiş çeşitlerini kullanmayı tercih etmelisiniz. Bunlar daha düşük bir sıcaklık noktasına sahip olacak, fakat aynı zamanda mısır yağının çeşitli sağlık yararları sağlayan tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlara da sahip olacaktır. 

Mersin Yağı


Bir meyve yağı olarak bilinen mersin yağı genelde kadınlar açısından göğüs büyütme işlemlerinde kullanılsa da tek kullanım alanı veya faydası bu değildir. Mersin yağı sağlık açısından son derece yararlı bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde bu güzel meyvelerden elde edilen mersin yağının faydaları konusundan sizlere bir yazı sunacağız. İyi okumalar dileriz. 

Mersin Yağı Nedir ? 


Mersin Yağı
2-3 metreye kadar boylanabilen, mor renkte meyveleri olan ve beyaz çiçekli bir ağaç olan mersin ağacının yapraklarından buhar distilasyon yöntemi ile elde edilen mersin yağı, yapısında bulundurduğu antiseptik özellikleriyle özellikle egzama tipi rahatsızlıklarda etkili bir yağdır. Bünyesinde, uçucu yağ ve tanen ile şekerler ve organik asitler içerir. Özellikle, terpen, pinen, myrtol gibi maddeler yüksek oranda bulunmaktadır.

Melisa Yağı


Melisa yağı hoş bir kokuya sahip olan bitkisel bir kaynaktır. Bizler bu yazımızda sizlere; melisa yağı nedir ,faydaları nelerdir ve nasıl kullanılmaktadır sorularını cevap üreteceğiz. Merak edenler için yazımızın yararlı olacağını düşünüyoruz. İyi okumalar dileriz. 

Melisa Yağı 

Melisa Yağı
Limon melisa ( Melissa officinalis ) nane ailesindeki bir bitkidir.  Bitki Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'ya özgüdür, ancak dünya çapında yetiştirilmektedir.Melisa çiçeğinin yapraklarından buhar disitelizasyon yöntemi ile elde edilen melisa yağı limonu anıran aroması ile esansiyel bir özelliğe sahiptir.Oğul otu olarakta bilenen melisa çiçeğinden elde edilen melisa yağı özellikle bileşiğindeki şeker oranın düşüklüğü sayesinde şeker hastalarının sıklıkla kullandığı bir bitkisel yağdır.

17 Haziran 2016 Cuma

Mango Yağı


Mango yağı hakkında sizlere aşağıda bir alıntı sunacağız. Yazımızda öncelikle sizlere mango yağı hakkında bilgiler vereceğiz. Daha sonra mango yağının genel faydalarından bahsedeceğiz. Cilt ve saç için ayrıca bakım faydalarına da değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Mango Yağı

Mango Yağı
Mango meyvesinin bademe benzeyen çekirdeklerinden soğuk press yöntemiyle elde edilen mango yağı, anavatanı olan Güney Asya’da, pişirme yağı olarak kullanırken  özellikle sağlıklı bir diyet için omega-9 içerdiğinden de dolayı yemeklerde kullanılır ve düzenli tüketilir.
Olgunlaşmış meyvelerde kabuğu soyulmuş meyve eti reçineli tatlı bir koku verir. Her meyvenin iç kısmında 1-2 mm çapında tohumu koruyan bir kabuk ve bu kabuğun altında bitkinin embriyosunu taşıyan bir tohum bulunur. Mango yağı kozmetik sanayinde pek çok sabunda, losyonlarda, şampuanlarda ve saç için sıcak yağ bakımı olarak kullanılmaktadır. Yağın asit değerleri ortalama şu şekildedir.
Katı Gürünümü sayesinde , yapısal özellikleri ile kakao yağı ve shea butter ile benzeyen mango yağı aynı amaçlar için kullanılmaktadır. Doğal şeklinde yarı katı kıvamda ve yağlı olmayan bu yağ cilt ve özellikle saç üzerinde önemli nemlendirici olarak kullanılır.

Macadamia Yağı

Macadamia yağı son derece sağlıklı bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde bu sağlıklı yağın avantajlarından yararlanmanız için sizlere bazı bilgiler vereceğiz. Macadamia yağının faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. Ama öncelikle Macadamia yağı nedir sorusunun cevabını kısa bir şekilde verelim. İyi okumalar. 

Macadamia Yağı


Macadamia Yağı
Macadamia yağı macadamia fındık ağacının fındıklarından soğuk presleme yöntemi ile elde edilmektedir, ki bu ağaç esas olarak Hawaii'de bulunan ağaçtır. Yağ, hafif yağlı olmayan, deriye ve saç miline kolayca emilen, açık sarı, neredeyse renksiz, rafine bitkisel bir yağdır. Hafif bir besin aromasına sahiptir ve en önemli esansiyel yağ asitleri kaynaklarından biridir. Uzmanlara göre macadamia yağı besin içeriği son derece sağlıklıdır. Macadamia yağı içerisinde;   kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, sodyum, ve hatta bakır vardır. Yağ asitlerine gelince, palmitoleik ve oleik asitlerle yüksek konsantrasyonda palmitik, stearik, palmitoleik, oleik ve linoleik içerir. Yüksek yağlı asit ve besin bileşimi nedeniyle cilt ve saç için favori bir yağdır.

3 Haziran 2016 Cuma

Limon Yağı


Balık yerken, salata hazırlarken hatta çay içerken kullandığımız limonun faydaları artık herkes tarafından bilinmektedir. Fakat limon yağı daha az bilinmektedir ve bizler bu oldukça faydalı yağ hakkında sizlere bilgi vermeye çalışarak limon yağını kullanmanızı sağlayacağız. İyi okumalar dileriz. 

Limon Yağı Nedir ? 


Limon Yağı
Limon yağı ; limon kabuklarından distilasyon yöntemiyle elde edilmektedir. Parfümeri ve kozmetik sektöründe kullanımı yaygındır.  Eterik yapısı en güçlü esansiyel yağlardan olan limon yağı , limon çekirdeği yağından farklı olarak distilasyon yani buharla damıtma yöntemi ile elde edildiği için eterik yapısı daha yüksektir.

Limonun doğal yapısında taşıdığı C Vitaminin yanında özellikle strik asit oranı distilasyon yöntemiyle neredeyse en saf haline geldiğinden, limon yağı çok güçlü bir antioksidan özelliği kazanmaktadır. Bu yüzden kullanımı esnasında soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş bitkisel yağlarlar seyreltilerek kullanılması en doğru yöntemdir.

2 Haziran 2016 Perşembe

Lavanta Yağı

Lavanta Yağı
Hoş kokusu ve taşıyıcı yağ olması sebebi ile neredeyse her türlü bakım için kullanılan lavanta yağı hakkında sizi bilgiler vereceğiz. Bu yağın nasıl elde edildiğinden , faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Lavanta Yağı

Lavanta yağı; lavanta çiçeğinin tohumlarından buhar distilasyon yöntemiyle elde edilir. Lavanta yağı, eterik uçucu bir yağdır. Tüm eterik yağlarda olduğu gibi lavanta yağı da saf olarak kullanılmaz. Lavanta suyundan elde edilen lavanta yağı genellikle çiçeklerden elde edilir. Lavanta esansiyel yağı aynı zamanda, geleneksel parfümlerin yapımında kullanılmaktadır. 

1 Haziran 2016 Çarşamba

Lahana Yağı


Lahana YağıLahana yağı, turpgiller familyasından; iri ve kalın yapraklı bir yapıya sahip lahanın tohumlarından soğuk pres yöntemiyle elde edilmektedir. Özellikle, kalsiyum, bakır, kükürt, magnezyum, demir, potasyum açısından zengindir. Lahana yağı hakkında sizlere aşağıda sizlere detaylı bir alıntı sunacağız. İyi okumalar dileriz. 

Lahana Yağı Nedir ? 

Bulabileceğiniz en faydalı yağların başında gelen lahana yağı içinde bulundurduğu vitamin, mineral, magnezyum, potasyum, kalsiyum vb. sayesinde kanser hücrelerinin vücut da bulunmasını engeller.

Kuşburnu Yağı


Bitkisel çay olarak tükettiğimiz kuşburnu oldukça faydalı olmanın yanı sıra hoş bir aromaya sahiptir. Ayrıca bu bitkisel kaynaktan elde edilen yağda sağlık açısından son derece faydalıdır. Kuşburnu yağı faydaları ve kullanımı hakkında sizlere aşağıda sunacağımız umarım işinize yarayacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Kuş Burnu Yağı 

Kuşburnu YağıKuşburnu yağı kuşburnu meyvesinin çekirdeklerinden soğuk pres yöntemiyle sıkılarak elde edilen bir yağdır. Sert bir yapıya sahip olan kuşburnu çekirdeği diğer bitki yada meyve çekirdek yada tohumlarından farklı olarak, yağ oranıda yaklaşık %6 civarında yani oldukça düşük oranda yağ oranına sahiptir.

Bu özelliği, Kuş burnu yağının hem elde ediliş sürecini zahmetli kılması hemde yağın kalitesi açısından özellikli bir yağ olmasını sağlamaktadır. Kuşburnu  yağı zengin yağ asitlerinin yanı sıra özellikle yoğun bir şekilde A vitamini,C vitamini, Betakaroten ve E vitamini barındırır. İçeriğinde yüksek oranda barındırdığı, C vitamini sayesinde ciltte kollajen üretimini uyarır ve gerek yaşlanmadan kaynaklı gerekse doğum ve UV ışınlarına maruz kalmaktan kaynaklı cilt lekelerine karşı savaşarak tüm bu olumsuz etkileri gidremede büyük ölçüde yardımcı olur.