Çilek yağı hoş aroması ile son zamanlarda popüler hale gelmiştir. Sizlere bu yazımızda çilek yağının faydaları hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca bu yağın faydalarından yararlanmak için nasıl kullanacağınızı aktaracağız. İyi okumalar dileriz.
Çilek Yağı Nedir?
Çilek , tatlı, lezzetli ve besleyici besin kaynağı olan dünya çapında tüketilen bir meyvedir. Bu meyvelerin küçük tohumlardan üretilen çilek yağı,% 38 Omega-3 Linolenik Asit içerir ve esansiyel yağ asitleri ile etkili bir yağdır. Çilek yağı tokoferol ve anti-oksidanlar açısından zengin bir kaynaktır.Çilek tohumlarından bulunan doğal bir polifenol az miktarda soğuk preslenmiş yağ içinde mevcuttur. Özellikle, Omega-3 esansiyel yağ asitleri bakımından en zengin yağlardandır.
Çilek Yağı Özellikleri
Essential ve doymamış yağ asitlerinin önemli İçeriği:
- Linolenik asit C18: 3 (omega-3): 30-38,%
- Linoleik Asit C18: 2 (omega-6):% 35-50
- Oleik Asit C18: 1 (Omega-9):% 12-18
Çilek Uçucu Yağı Faydaları
- Anti-aging çilek yağı, cildi genç ve ışıltılı tutan yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengindir. Yağlı asitler, olgun ciltler için etkili bir yaşlanma karşıtı tedavi olmasını sağlar. Çilek yağı cildinize sağlıklı bir görünüm kazandırmak için yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olan kolajen üretimini artırır. Ayrıca, çilek yağı cildinizi nemlendirir ve pürüzsüz ve esnek olmasını sağlamak için nem bariyerini onarır.
- Hasarlara karşı koruma sağlayaran çilek yağı güneş hasarından korur. D vitamini için güneş ışığına ihtiyaç duyduğumuzda, cildimizi bu güneş ışığına çok fazla maruz bırakmak kanser riskinden dolayı endişe yaratabilir. Çilek yağında bulunan ellagic asit, cildi zararlı UV ışınlarından korur. Doğal olarak üretilen meyve yağını kullanarak, suni güneş koruyucu losyonlarda cildinizi zararlı toksinlerle doldurma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır. Çilek yağı, serbest radikallerin ve çevresel stresin neden olduğu hasarlardan korunmayı içeren antioksidan yararlar sunar.
- Saç için kullanılan çilek yağı saç sağlığı için gerekli olan önemli miktarda magnezyum, omega üç yağlı asit ve bakır içerir. Ellagic asit özellikleri de saçı incelme veya kırılmaya karşı korur. Çilek yağının ayrıca kekik yağı, çay ağacı yağı ve biberiye yağı gibi antifungal etkileri vardır, bu da kepekten kurtulmaya yardımcı olur. Bu yağın antioksidan özellikleri saçlarınızı nemlendirir. Çilek yağı saçlarınız için doğal bir saç kremi olarak davranır ve parlak hale getirir. Parlak ve tatlı kokulu saçlar için yağı düzenli olarak saçınıza masaj yapın. Çilek yağı ayrıca silika ile yüklenir, kellik önler ve saçların büyümesinde yardımcı olur.
Çilek Yağı Kullanır
- Düzensiz cildi aydınlatan çilek yağ cildi aydınlatıcı özellikler içerir, böylece cildi iyileştirmek için mükemmel bir doğal ajan haline gelir. Her zaman parlak, lekesiz bir cilde sahip olmak istiyorsanız, bu yağın bir kısmını cildinizdeki koyu lekelere, yara izlerine uygulayın ve iyice durulayın. Bunu radyant ve temiz bir cilt için temizleme rejiminize ekleyin. Yağın uzun süreli kullanımı ciltte daha fazla hasara neden olabilir, çünkü ışığa duyarlı olduğundan, çok dikkatli kullanın.
- Ev yapımı yüz kremi olarak kullanılan çilek yağı, aşırı sebumu cildinizden arındırarak, yağlı ciltlerin ardında yatan nedeni çözer. Bu yağı haftada iki kez, cildinizi beslerken ve canlandırırken akne tedavisi, berrak lekeler ve cilt hücrelerini temizlemek için büyük bir yüz maskesi olarak kullanabilirsiniz. Çilek yağı hızla cildin içine nüfuz eder, böylece yağlı hale getirmeden nemlendirir. Soğuk preslenmiş herhangi bir yağda olduğu gibi, cilt bakım rejiminde çilek yağı kullanırken ısıyı düşük tutmanız tavsiye edilir.
- Diğer tüm uçucu yağlar gibi, çilek yağı da masaj için mükemmeldir. Güçlü kokusunun yanı sıra, dokuda hafiftir ve cilde sürülmesi kolaydır. Bir koku ya da duştan sonra vücudunuzun tamamına uygulayarak lezzetli kokularından terapötik bir etki yaratabilirsiniz. İçeriğindeki besleyici maddeler cildinizi pürüzsüz ve yumuşak bırakmakla kalmaz, aynı zamanda tüm vücudunuz rahatlamış olur.
Bitkisel yağlar arasında Günlük Yağı hakkında bilgi edinmek için linke tıklamanız yeterlidir. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder