18 Ağustos 2014 Pazartesi

Alabalık Yağı

Alabalık yağı direk olarak balığın yenmesi ile alınabilecek bir yağdır. Fakat bu oranlar biraz düşük kalabilir. Bundan kaynaklı kapsül ve krem şeklinde alabalık yağı kullanılmaktadır. Bizler bu yazımızda sizlere alabalık yağı kremi ve faydaları hakkında bilgi veren bir alıntı sunacağız. İyi okumalar dileriz. 

Alabalık Yağı Kremi


Alabalık Yağı
Öncelikle oldukça fazla kullanım alanı olan ve merak edilen alabalık yağı kreminden bahsetmek gerekir. Eskilerin alabalıkları kırık ve ağrıları geçirmek adına kullandıkları ve iyileşmeyi hızlandırmak açısından kullandıkları bilinmektedir. Soğuk su balığı olarak ülkemizde de bulunan alabalıktan elde edilen alabalık yağı kremi genelde içerisinde ısırgan otu yağı, kafur yağı, adaçayı yağı vb. gibi bitkisel yağlarda barındırabilmektedir. Bu krem insanlar tarafından boyun ağrıları, eklem ağarıları, migren ve sinüzit ağrıları, cilt bakımı ve cildin nemlendirilmesi gibi durumlarda kullanılmaktadır. 

Ahududu Yağı

Genelde kırmızı ahududu yağı veya ahududu çekirdeği yağı olarak da bilinen ahududu yağı özellikle cilt sorunları için kullanılan hoş kokulu bir içeriktir. Bizler bu yazımızda sizlere bu bitkisel yağ hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz.

Kırmızı Ahududu Yağı

Kırmızı Ahududu YağıIlıman iklimlerde tüm dünyada yetişen 200'den fazla ahududu türü vardır. Ahududuların aslında güllerle akraba olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Bu, iki bitkiyi benzer şekillere ve dikenli dallara sahip olduklarında karşılaştırdığınızda özellikle fark edilir.  Her bir ahududu, her biri bir orta tohum içeren yaklaşık 100 drupelden oluşur. Bu tohumlar genellikle ahududu çekirdeği yağı elde etmek için soğuk preslenir. Bir ahududu bitkisi, sonbaharda ve sonbaharda hasat için hazır olan yılda birkaç yüz tane meyve verebilmektedir. Geçmişte insanlar mide ve boğaz sorunları için doğal ilaçlar yapmak üzere çeşitli ahududu bitkileri kullandılar. Ancak bugün, insanlar ahududu çekirdeği yağının inanılmaz cilt bakım yararları ile kullanmaktadırlar.

Ahududu çekirdeği yağı esas olarak linoleik ve linolenik asitler olmak üzere esansiyel yağ asitleri açısından zengindir. Bunlar vücutta sentezlenemeyen iki temel yağ asididir, bu yüzden onları ahududuya büyük bir kaynak yapan gıdalardan almamız gerekir. Antioksidanlar gibi davranan çok yüksek E vitamini seviyeleri içerir. Ayrıca A vitamini de oldukça yüksektir. 


Ada Çayı Yağı


Bitkisel bir kaynak olarak daha çok çay olarak tükettiğimiz ada çayı ayrıca yağ olarak ta kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlere ada çayı yağı hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra ada çayı yağının faydalarından , sivilce ve saç için kullanımından ve bebeklerde ada çayı yağının nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 

 Ada Çayı Yağı Nedir ? 

 Adaçayı Yağı
Ada çayı veya Salvia officinalis , botanik isimlendirme sisteminde bilindiği gibi, özellikle cilt bakımı alanında, kozmetik dünyasında iyi bilinen ve sıklıkla duyulan bir isimdir. Sayısız güzellik bakımı ürünleri, aslında ada çayı esansiyel yağı olan ada çayı yağı içerdiğini iddia etmektedir.

Bu esansiyel yağ, ada çayı yapraklarının damıtılmasıyla ekstrakte edilir ve esas olarak aesculetin, alfa-humulen, alfa thujene, alfa-thujone, alfa-terpineol, alfa terpen, alfa-pinen, alfa maalien, aromadendren, beta pinen, beta kopaen'den oluşur. beta-thujone, borneol, kafur, cineole, karyofillen oksit, camfen, delta cadinenes, linalol, limonen, myrsen, okten, oktanol, paracymene, para cymenol, salviol, terpineol, thujanol ve terpinolene içermektedir. 

Acı Biber Yağı


Biber yağı genelde ülkemizde tercih edilmese de sağlık açısından son derece faydalıdır. Bizler bu yazımızda acı biber yağının faydalarına değineceğiz. İyi okumalar dileriz.

Acı Biber Yağı Nedir?

Acı Biber YağıAcı biber yağı, biberler ile infüze edilen bitkisel bir yağın popüler bir preparasidir. Acı biberler , Capsicum cinsindeki bitkilerden elde edilen (tipik olarak kurutulmuş) meyvelerdir ve bu biberler Meksika menşeli iken, bu yağ dünya çapında mevcuttur ve dünyanın çeşitli yerlerinde çeşitli biberler yetiştirilmektedir. Çoğunlukla Asya ülkelerinde  mutfak uygulamalarında en yaygın olarak kullanılmasına rağmen, biber yağı , güçlü antioksidan ve anti- enflamatuar etkileri nedeniyle çok geniş bir tıbbi durum için kullanılabilir. Acı biber yağı, vücut üzerinde derin bir etkisi olan aktif bileşen kapsaisin açısından zengindir. Ayrıca, bu yağın bazı C vitamini ve A vitamininin yanı sıra bazı önemli antioksidanlar ve yararlı yağ asitleri vardır. 

Acı Badem Yağı


Genelde kozmetik amaçlarla ve sağlık amacı ile tatlı yağı badem kullanılmaktadır. Bunun sebebi daha güvenli olmasındadır. Fakat acı badem yağı da sağlık açısından yararlıdır ve sadece dikkatli kullanılmalıdır. Sizlere acı badem yağı hakkında bilgiler vererek bu bitkisel kaynağı kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini aktaracağız. 

Acı Badem Yağı Nedir ? 

Acı Badem YağıAcı badem (bilimsel olarak amygdalus communis ) elde edilen yağın yüzde elli kısmı , üç temel bileşeni içerir: diğer yüzde elli  mono,% 50'si mono benzemde, glikozid amigdalin ve hidrojen siyanür (hidrokiyanik asit veya prusik asit olarak da bilinir) ve doymamış yağ asitleri ve tatlı bademlerdekilere benzer diğer bileşenler. Acı bademleri, tatlı bademlerden, görünüşleri ile ayırt etmek çok zordur, ancak acı bademler, tatlı bademlerden daha geniş ve kısa şekildedir. Acı badem yağı , bazı ölümcül zehirler içerir ve bu nedenle özenle kullanılmalıdır. Tıbbi kullanımlarının çoğu harici uygulamalarla sınırlıdır ve gerektiğinde iç uygulamalar çok düşük dozlarda yapılır. Biraz aşırı miktarda ölümcül olabilir. Bu yağ, sağlığa besleyici olarak adlandırılamaz.

Bitkisel Yağlar